Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Konsultbolag siktar mot stjärnorna

Tre apotekare och tidigare regionchefer på Lloyds Apotek har dragit igång bemanningsbolaget Apotekskonsulterna. De vill bemanna apoteksbranschen med ”sektorns stjärnor”.

Apotekskonsulterna startades i oktober och drivs av de tre apotekarna Fabian Amiri, Daniel Rahmstrid och Ali Kouchek. De har erfarenhet från en rad roller inom apoteksbranschen och har alla tre varit regionchefer inom Lloyds Apotek.

– Vår idé är att nischa oss genom att erbjuda våra kunder de bästa farmaceuterna på marknaden. Ambitionen är att skifta dagens fokus inom apoteksbemanning från att man enbart skickar en konsult med farmaceutisk legitimation till att vi levererar en skicklig resurs som tillför ett ekonomiskt värde hos kunderna, säger Daniel Rahmstrid till Svensk Farmaci.

De tre delägarna är själva de enda konsulterna hittills, men bolaget förhandlar enligt Daniel Rahmstrid för närvarande med 3-4 ytterligare farmaceuter.

– Vi ställer höga krav på våra konsulter vad gäller social kompetens, affärsmässigt tänk och flexibilitet. I gengäld kan vi erbjuda bra villkor, vi har ju erfarenhet från arbetsgivarsidan och vet vilken typ av arbetsgivare som farmaceuter i regel uppskattar, säger Daniel Rahmstrid.

Varför valde ni att gå vidare från Lloyds?

– Vi trivdes väldigt bra och vi slutade inte för att vi ville lämna utan för att vi såg ett utrymme på marknaden och ville testa något nytt. Vi har en mycket god relation till Lloyds Apotek, säger Daniel Rahmstrid.

Apotekskonsulterna kommer att delta vid farmaciutbildningarnas arbetsmarknadsdagar i Göteborg respektive Uppsala, Alarm och Pharmada, i år.

Mest läst