Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteksrockad mellan Hjärtat och Apoteket AB

Apoteket AB tar över åtta Hjärtat-apotek i anslutning till City Gross-butiker, medan Hjärtat förvärvar fyra andra apotek från det statliga bolaget. Bakgrunden är Icas köp av Hjärtat.

Apoteket AB och Ica meddelar idag att bolagen har ingått ett avtal om köp och försäljning av apotek.

Affären innebär att Apoteket tar över åtta Apotek Hjärtat-apotek i anslutning till City Gross-butiker och att Apotek Hjärtat samtidigt förvärvar fyra apotek från Apoteket.

– De apotek vi nu tar över kompletterar vårt apoteksnät mycket bra, säger Ann Carlsson, vd på Apoteket, i bolagets pressmeddelande.

Medarbetarna på apoteken följer med i övertagandet, vilket innebär att de byter arbetsgivare.

Senast i maj i år beräknas de aktuella apoteken vara i drift i ny regi.

De åtta apotek vid City Gross-butiker som nu överlåts från Apotek Hjärtat till Apoteket AB finns i Växjö (Sambandsvägen), Norrköping (Malmvägen), Jönköping (Batterigatan), Borås (Göteborgsvägen), Bromma (Bryggerivägen), Örebro (Prologgatan), Kalmar (Trångsundsvägen) och Kungälv/Ytterby (Torsbyvägen).

De apotek som tvärtom överlåts från Apoteket till Apotek Hjärtat är Apoteket Gurkan på Vasagatan i Västerås, Apoteket Katten på Sveavägen i Stockholm, Apoteket City på Storgatan i Örnsköldsvik och Apoteket Ödlan på Bruksgatan i Bromölla.

Bakgrunden till rockaden är Icas köp av Apotek Hjärtat. City Gross är en av Icas konkurrenter.

– Att vi säljer av våra apotekslägen som ligger i anslutning till City Gross är en konsekvens av att Hjärtat sedan ett år tillbaka är en del av ICA-gruppen. Våra matnära lägen kommer nu främst att ligga i anslutning till Icabutiker. Det är naturligt för oss ur ett varumärkesperspektiv och kommer även att underlätta utvecklingen av våra apotek i dessa lägen, säger Anders Nyberg, vd för Apotek Hjärtat, i ett pressmeddelande från Ica.

Mest läst