Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Varierad kost bästa alternativet”

REPLIK: Bilderna i tjänsten Dagsbehovet är inga kostråd utan exempel där några är tänkta att vara roliga, skriver Maria Andersson, Apoteket AB, i en kommentar på dagens ledarblogg på Svensk Farmaci.

Vi är i grunden eniga med vården och Livsmedelsverket om att en varierad kost är det bästa sättet att få i sig alla vitaminer och mineraler som man behöver. Kosttillskott ska fungera som ett komplement till en hälsosam kost och livsstil för de kunder som har behov.

Kampanjen med Dagsbehovet och vitaminguiden ska ge kunskap om vitaminer och mineraler på ett lättsamt sätt och hjälpa våra kunder att reflektera över sitt näringsintag för att säkerställa att man får i sig de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera. Vi har kvalitetssäkrade kosttillskott och vill självklart att de som behöver kosttillskott handlar dem hos oss.

Vårt ursprungliga pressmeddelande om kosttillskott innehöll tyvärr ett rent faktafel som vi missade i vår interna faktakoll. Det är djupt beklagligt och vi ber om ursäkt för det. Vi har sedan dess rättat och uppdaterat.

Vi har fått synpunkter på några av exemplen i tjänsten Dagsbehovet. De är så klart inga kostråd utan exempel där några tänkta att vara lite roliga, vilket de flesta förstår.

Maria Andersson, pressansvarig, Apoteket AB

Andra läser