Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket AB köper Snabboteket

Apoteket AB köper det Malmöbaserade bolaget Snabboteket som i dagsläget säljer receptfria läkemedel i små förpackningar för hotellmarknaden. Snabboteket hoppas med Apoteket AB:s muskler få ett bättre fotfäste på marknaden.

Snabboteket säljer receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter, exempelvis värktabletter och skavsårsplåster, i små förpackningar för i första hand hotellmarknaden.

Bolagets koncept finns idag på knappt hundra svenska hotell samt några nöjesparker och färjor.

– Vi har gett oss in i en konservativ bransch och lanserat något helt nytt och det har varit en stor utmaning. Apoteket ger oss muskler som gör att vi kan få ett ordentligt fotfäste på marknaden, säger Snabbotekets vd Johan Bergenholtz till 8till5.se.

Enligt Apoteket AB:s vd Ann Carlsson är det inte precis varje dag som Apoteket köper upp andra företag.

– Det var länge sedan vi gjorde ett uppköp och därför känns det extra roligt att vi får in Snabbotekets entreprenöriella driv och deras sätt att driva ett företag, säger Apoteket AB:s vd Ann Carlsson till 8till5.se.

– De har hittat ett koncept som är gångbart på små ytor och som gör det möjligt att nå kunder på platser som man inte kommer ut på annars. Sedan är vi väldigt förtjusta i de små enkla förpackningarna också.

Apoteket kommer att behålla Snabboteket som varumärke.

I samband med affären lämnar medgrundaren Filip Larsson Snabboteket. Johan Bergenholtz fortsätter som vd i bolaget, som blir kvar i Malmö.

– Snabboteket ska fortsätta vara ett eget bolag och fortsätta att drivas entreprenöriellt utan att slukas av det stora företaget, säger Johan Bergenholtz till 8till5.se.

Mest läst