Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekets vinst ökar

Apotekets vinst för de tre första kvartalen i år ökade med 36 procent till 425 miljoner kronor. Ökad försäljning till konsumenter och lägre kostnader är en förklaring, enligt företaget.

Det går bra för statliga Apoteket AB.

Bolaget ökade sin nettoomsättning med nästan en miljard kronor, eller sju procent, under årets tre första kvartal till 14 600 miljoner kronor jämfört med 13 611 miljoner kronor för samma period i fjol.

Vinsten under perioden är 425 miljoner kronor jämfört med 312 miljoner kronor under samma tid i fjol, en ökning med 36 procent, och rörelsemarginalen ökade därför från 2,3 procent till 2,9 procent för perioden.

− Jag är glad att kunna konstatera att våra erbjudanden möter kundernas efterfrågan och försäljningen fortsätter att utvecklas bra under tredje kvartalet. Tillsammans med ett konsekvent arbete för att minska omkostnaderna i företaget förbättras också resultatet, säger Ann Carlsson, vd för Apoteket i ett pressmeddelande.

Det tredje kvartalet ligger i linje med utvecklingen under året, men omsättningsökningen var något lägre, 4,2 procent, samtidigt som vinstökningen var något högre, 43 procent. Rörelsemarginalen för tredje kvartalet är därför uppe på 3,8 procent.

Mest läst