Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny vd på Apoteksgruppen

Apoteksgruppen meddelar idag att Tony Johansson, tidigare vd på norska Apotek1, vid årsskiftet tar över vd-posten efter Eva-Britt Strandberg som går i pension.

Tony Johansson kommer närmast från Barista FTC AB där han verkat som VD sedan 2014. Dessförinnan har han en lång karriär inom Shell Sweden och var med om att starta upp Apotek1 i Sverige, i samband med omregleringen.

– Vi är väldigt glada över att Tony tackat ja till att börja hos oss och känner oss övertygade om att han är rätt person för att ta över det ansvarsfulla jobbet som VD när Eva-Britt, som varit med från start, går i pension vid årsskiftet, säger styrelsens ordförande Birgitta Ågren Böhlin i ett pressmeddelande.

Tony Johansson ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med Sveriges enda entreprenörsdrivna apotekskedja. Det finns en fantastisk drivkraft i entreprenörskapet vilket gör Apoteksgruppen helt unik, säger han i samma pressmeddelande.

Tony Johansson befinner sig på resande fot och Svensk Farmaci söker honom för en kommentar.

Mest läst