Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Alternativmedicinare massförgiftade

En homeopatisk konferens i Tyskland slutade i kaos efter att 29 delegater tagit en LSD-liknande drog och börjat hallucinera.

Händelsen inträffade i i nordtyska Handeloh i fredags.

Konferensdelegaterna hittades, enligt tyska NDR som refereras av brittiska Independent, när de vacklade omkring och rullade runt på en äng i närheten av konferenshotellet, pratade svårtolkad rotvälska och tycktes lida av svåra kramper.

Konferensdeltagarna fördes till sjukhus i 15 ambulanser.

Väl framme var flera av dem så illa däran att de inte kunde kommunicera. De led av vanföreställningar, andningssvårigheter, hjärtrusningar och kramper.

Blod- och urintester visade att alla kongressdeltagare fått i sig Aquarust (”2C-E”), en hallucinogen drog som varit olaglig i Tyskland sedan i fjol.

Polisen uppges utreda möjligheterna att drogen tagits som ett gemensamt experiment, eller att den i smyg getts till konferensdelegaterna som ett spratt.

Huruvida delegaterna behandlades homeopatiskt eller enligt skolmedicinen på sjukhuset förtäljer inte historien.

“Konferensen i Handeloh har allvarligt skadat den alternativmedicinska professionens rykte … Vi vill klargöra att sådana här handlingar inte är i vår professions anda utan tvärtom går emot våra värderingar både moraliskt och legalt”, kommenterade en representant för de tyska alternativmedicinarnas branschförening VDH efter incidenten.

Andra läser