Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lundbeck säger upp mer än var sjätte anställd

Det danska läkemedelsbolaget Lundbeck kommer att säga upp cirka 1 000 av bolagets totalt 5 800 anställda.

Det är en konsekvens av det stora omstruktureringsprogram som offentliggjordes i går. Bolaget redovisade ett rörelseresultat på -4,8 miljarder danska kronor för det andra kvartalet 2015 och flaggade för att helårsresultatet kommer att sluta på cirka sju miljarder i förlust.
Uppsägningarna kommer att ske både i marknadsbolagen i Europa och på andra marknader, som bolaget skriver, liksom på huvudkontoret i Valby i Danmark.
– Jag skulle tro att omkring 300 anställda kommer att tvingas gå i Danmark. Vi vet ju inte riktigt hur det slutar innan det är färdigförhandlat, men i runda tal kommer en tredjedel av de 1 000 som måste gå vara i Danmark, där vi i dag har cirka 2 000 anställda, säger presschefen Mads Kronborg till nyhetsbyrån Ritzau Finans.
Hur omstruktureringen kommer att slå i Sverige är ännu oklart. Neddragningen i Lundbeck förväntas minska kostnadsmassan i bolaget med cirka tre miljarder danska kronor per år och kommer att få full effekt 2017.

Mest läst