Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Nytt uppdrag för Hjärtat

I måndags inledde Apotek Hjärtat sitt stora läkemedelsförsörjningsuppdrag i Sörmland och i höst står Örebro på tur. I april vann kedjan dessutom ytterligare en landstingsupphandling.

Det är Region Gotland som valde Apotek Hjärtats anbud i en nyligen avslutad upphandling.

Ingen överprövning begärdes och det står därför klart att Hjärtat får uppdraget med start den 1 oktober i år.

– Avtalet omfattar läkemedelsleveranser och cytostatikaberedning. Det gäller i två år med möjlighet till förlängning med ett år två gånger, säger Tony Rydberg, chef för Hjärtats affärsområde Vård och omsorg.

Redan idag utför Hjärtat ett liknande uppdrag på Gotland, men det nya uppdraget är alltså inte en förlängning av detta utan ett nytt baserat på en ny upphandling.

I övrigt fokuserar Hjärtat nu till stor del på sitt nya uppdrag i Landstinget Sörmland.

– Vi drog igång i Sörmland i måndags efter ordentliga förberedelser. Här handlar det om ett fullserviceuppdrag som omfattar läkemedelsleveranser, cytostatikaberedning, steriltillverkning och en rad farmaceutiska tjänster. Ett 15-tal personer hos oss arbetar med uppdraget, säger Tony Rydberg.

Ännu fler – ett 25-tal Hjärtat-anställda – kommer enligt Tony Rydberg att vara involverade när Hjärtat från den 1 oktober i år tar över läkemedelsförsörjningen i Örebro läns landsting. Även detta handlar om ett ”fullserviceuppdrag”.

I både Örebro och Sörmlands fall handlar det om övertagande av verksamhet som tidigare utförts av Apoteket AB.

Mest läst