Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Chefsärende till ansvarsnämnd

Internutredningen mot den chef på Läkemedelsverket som misstänks för tjänsteförseelser är klar. Verkets personalansvarsnämnd väntas få avgöra frågan.

Som Svensk Farmaci skrev nyligen har en hög chef på Läkemedelsverket stängts av från sin tjänst efter misstanke om tjänsteförseelser. En internutredningsgrupp tillsattes för att ytterligare undersöka omständigheterna.

Internutredningen presenterades igår för ledningen, och baserat på denna beslutade LV:s tillförordnade generaldirektör Inger Andersson, i enlighet med rutinerna för hantering av personalärenden, att ärendet ska gå vidare till personalansvarsnämnden. Det meddelar Läkemedelsverket i dag.

Nämnden ska pröva om det finns grund för uppsägning av chefen samt fortsatt avstängning tills dess att frågan om uppsägning har avgjorts.

Senast den 20 maj ska en samlad utredningspromemoria i ärendet tas fram, som den avstängda chefen får chans att yttra sig över. Efter detta kommer personalansvarsnämnden att avgöra frågan vid ett sammanträde.

Andra läser