Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Djurens apotek växer så det knakar

Familjeföretaget Djurfarmacia i Trollhättan har ökat omsättningen med 857 procent på fyra år. ”Vi säljer för motsvarande en Saab-bil om dagen”, säger receptarien och ägaren Birgitta Molin.

– Det känns som en relevant jämförelse här i Trollhättan, fortsätter hon i Dagens Industri, som uppmärksammar bolaget i en artikelserie om framgångsrika entreprenörer i dag.

Distanshandeln med djurläkemedel är den del av verksamheten som växer mest och numera är företagets kärnverksamhet, berättar Birgitta Molin. Produktionsdjur som kor och grisar dominerar bland de slutliga mottagarna av läkemedlen. Bland kunderna finns veterinärer, djursjukhus, lantbrukare och privatpersoner i hela landet.

Djurfarmacia driver också partihandel och ett apotek med läkemedel för människor, Trollet.

Mellan 2010 och 2013 växte omsättningen med 857 procent – vilket gjort bolaget till ett av Sveriges mest snabbväxande. Vid starten var man tre anställda – idag finns 20 på anställningslistan.

Djurfarmacia låg tidigt i startgroparna inför omregleringen. I väntan på reformen startade makarna Molin en djurbutik med specialfoder för hundar och katter.

Efter att familjeföretaget fått apotekstillstånd hämmades man kraftigt av den långa väntetiden för att få tillgång till ett receptexpedieringssystem.

– Jag var oerhört frustrerad att kedjorna prioriterades, det blev en oschysst konkurrens i starten, säger Birgitta Molin till Dagens Industri.

Svensk Farmaci besökte nyligen Djurfarmacia i Trollhättan och vårt reportage kan läsas i tryckta nummer 2 som kom ut häromveckan.

Andra läser