Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny tjänst ska öka följsamhet

Kronans Apotek satsar på dialog och rådgivning om läkemedel till diabetespatienter via telefon eller sms.

Den nya tjänsten innebär att alla kunder med diabetes typ 2 som hämtar ut läkemedel i tablettform på något av Kronans apotek kommer att erbjudas återkommande rådgivning och påminnelser om att använda sin diabetesmedicin.

Påminnelsen sker antingen via sms eller telefonsamtal.

Under ett halvår kommer kunden normalt att bli påmind tre gånger om användningen av sina läkemedel.

– Vi vet att felaktig läkemedelsanvändning kostar samhället 10-15 miljarder kronor per år. Genom den här tjänsten bidrar vi till att minska denna kostnad, säger Sandra Lidberg, apotekare på Kronans Apotek, i ett pressmeddelande.

Andra läser