Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Vi är en liten bricka i ett stort spel”

Eva Risberg, fackligt ombud på dos i Umeå för Sveriges Farmaceuter, är bedrövad över beskedet om nedläggningen - men inte helt förvånad. Cirka 50 anställda riskerar att förlora jobbet på hennes arbetsplats.

Som vi skrev i morse planerar Apoteket AB att lägga ned dosapoteket i Umeå tidigast 2016.

Medarbetarna informerades tidigare i veckan.

Västerbottenskuriren, VK, har talat med Eva Risberg som är fackligt ombud för Sveriges Farmaceuter på dos i Umeå.

– De senaste åren har det hela tiden handlat om att konsolidera, konsolidera och konsolidera. Nu fanns det ju bara två anläggningar kvar och vi är den lilla Norrlandsanläggningen, så visst har vi misstänkt att det här skulle komma, säger hon till VK.

Ännu har personalen inte fått något besked om de exempelvis kommer att få möjlighet till jobb i Örebro.

– Vi har ju avtal med Norrlandstingen ytterligare ett år, så vi blir väl kvar en bit in på nästa år, säger hon.

– Vi är en väldigt välfungerande enhet med väldigt bra personalsammansättning, med fina chefer och med bra produktivitet. Med tanke på hur bra vår verksamhet fungerar och så länge vi levererar till Norrlandstingen så kan man ju tycka att vi skulle få vara kvar. Men man är ju bara en liten bricka i ett stort spel, säger Eva Risberg till VK.

Mest läst