Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmacistudent belönas med nytt pris

Sveriges Farmaceuters styrelse har beslutat att instifta ett nytt pris – Årets Farmacistudent.

Syftet är att ”uppmärksamma personer som kan ses som goda exempel och som på något sätt bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters situation”.

– Jag hoppas att priset ska bli en inspirationskälla för engagerade studenter och inspirera till engagemang i professionen och farmacibranschen, säger Helena Tornberg, ordförande i förbundets studentsektion och ledamot i förbundsstyrelsen.

Vem som får priset är tänkt att, precis som Årets Farmaceut-priset, tillkännages på den internationella farmaceutdagen den 25 september.

– Studentsektionen hoppas få in många nomineringar i vår och jag vill uppmana alla studerandemedlemmar att nominera, antingen sig själv eller en studiekollega, säger Helena Tornberg.

Studentsektionen kommer att välja ut tre kandidater från de nominerade och förbundsstyrelsen utser sedan vinnaren.

För att bli nominerad, av sig själv eller av någon annan, krävs att man:

1. Är studerande vid svenskt universitet eller högskola

2. Studerar en farmaciutbildning (som högst masternivå) under ansökningsperioden

3. Är medlem i Sveriges Farmaceuter

4. Har genom ett projekt, förtroendeuppdrag eller engagemang gjort ett arbete som förbättrar situationen för farmacistudenter, farmacibranschen eller farmacin i allmänhet.

Varför gör förbundet den här satsningen?

– Priset Årets Farmaceut är svårt att få som student eftersom man konkurrerar med hela yrkeskåren inklusive alla yrkesverksamma. Men det finns många engagerade farmacistudenter ute på lärosätena som ägnar mycket tid och kraft åt förtroendeuppdrag, projekt och andra typer av engagemang och det här är ett sätt att belöna en av dem, säger Helena Tornberg.

Läs mer om priset och hur man nominerar på Sveriges Farmaceuters hemsida.

Andra läser