Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Smärtsam ny tjänst på apotek

Apotekskedjorna vidgar sina koncept bortom den traditionella apoteksverksamheten. På Lloyds Apotek erbjuds nu en helt ny tjänst med yngre kvinnor som viktig målgrupp. UTÖKAD 15/1

Svensk Farmaci har på senare tid bland annat skrivit om satsningar på vaccinering och kontroll av födelsemärken på öppenvårdapotek.

Den senaste i raden av nya tjänster som traditionellt inte brukar förknippas med apoteksverksamhet, men som nu finns att tillgå på apotek i Sverige, är öronhåltagning.

Lloyds Apotek har börjat erbjuda detta på ett 20-tal av sina 83 apotek, efter att apotekspersonal fått specialutbildning. Verksamheten har dock ännu inte börjat marknadsföras i större skala.

“Håltagningen sker med fokus på säkerhet, trygghet och hygien och utförs endast av fast personal som genomgått en utbildning och blivit certifierade och diplomerade av leverantören och tillverkaren Blomdahl Medical Beauty”, skriver Lloyds i ett e-postmeddelande till Svensk Farmaci.

De material som används vid håltagningen och i smyckena är icke-allergena och anpassade efter höga krav på renhet och hudvänlighet, enligt företaget.

Kunden får också råd om skötsel av örat under läkningsprocessen.

Håltagning på kunder under 5 år genomförs inte.

 

Andra läser