Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Karin Söderberg blir kvalitetschef på Kronan

Apotekaren Karin Söderberg, närmast från Abbvie, har rekryterats till tjänsten som kvalitetschef på Kronans Apotek.

Karin Söderberg arbetar i dag på läkemedelsföretaget Abbvie med ansvar för external affairs.

Hon har också en lång yrkesbakgrund inom Apoteket Farmaci med inriktning på försäljning av tjänster till landsting och kommuner.

– För mig är kvalitetsarbetet en av grunderna för en väl fungerande apoteksverksamhet, säger Karin Söderberg i ett pressmeddelande idag.

Hon kommer att tillträda tjänsten inom kort.

I pressmeddelandet från Kronans Apotek framgår inte att Karin Söderberg är apotekare, något som fått Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter, att reagera.

– Det här framstår som en bra rekrytering av en person med en gedigen bakgrund. Jag önskar Karin lycka till i sitt nya uppdrag på Kronans Apotek. Med tanke på Karin Söderbergs erfarenhet och kompetens känns det ändå märkligt att man i sitt pressmeddelande inte nämner att hon är apotekare. Tyvärr kan vi konstatera att man åter väljer att osynliggöra medarbetarnas akademiska yrkestitlar vilket jag bara kan beklaga, säger Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

Karin Söderberg efterträder Leif Nilsson som tidigare aviserat att han slutar vid årsskiftet.

Som Svensk Farmaci skrev häromveckan rekryterade Kronan tidigare i år Lloyds Apoteks kvalitetschef Alexander Milinovic till rollen som kvalitetschef. Han slutade dock efter kort tid och återvände till samma befattning på Lloyds.

Mest läst