Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Se in i framtidens öppenvårdsfarmaci

Vill du se in i kristallkulan och uppleva framtidens öppenvårdsfarmaci? Den internationella farmaciorganisationen FIP har gjort en film som låter dig göra just det. Se den här.

Trailer till filmen.

Den internationella farmaciorganisationen FIP, som just nu håller sin världskongress i Bangkok, Thailand, har länge diskuterat utmaningarna för öppenvårdsfarmacin i världen.

Nu har det arbetet resulterat i en video där tio framstående representanter för öppenvårdsfarmacin diskuterar tio nyckelfrågor för framtidens öppenvårdsapotek.

Det handlar bland annat om etiska dilemman när apoteken ägs av företag, hur datorteknologin kan utnyttjas på nya sätt, hur farmaceuter kan bevara och utveckla sin kompetens, hur expeditionsfel kan undvikas och hur varje kundmöte formar bilden av hela den farmaceutiska yrkeskåren.

FIP kallar videon “Vision 2020 – en konversation” och den är ett sätt att se in i kristallkulan och se hur dessa tio farmaceuter ser på öppenvårdsfarmacin i framtiden.

Låter det intressant?

Se hela videon här. Den tar en och en halv timme, men det är fullt möjligt att pausa och gå tillbaks och se varje deltagare var för sig:

Andra läser