Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Upool satsar på bemanning och rekrytering

DENNA TEXT ÄR EN ANNONSTEXT FRÅN UPOOL AB

Upool Apoteksbemanning startades 2009 av Ulrika Karlsson, som innan apoteksavregleringen var chef för den rörliga poolen på Apoteket.

Från 2009 till 2011 hade Upool en mycket stark tillväxt, givet det stora antalet nya apotek i Sverige.

Därefter har bolaget gått in i en lugnare fas, men nu ska de sätta ny fart.

Upool är det ledande bemanningsbolaget i Sverige med specialisering på läkemedelsdistribution och farmaceutisk rådgivning.

”Vi har historiskt jobbat mycket med längre bemanningsuppdrag, men vi vill ta ett nytt kliv i vår utveckling och våra kunder efterfrågar en part som kan bemanna enstaka dagar eller till och med tillfälliga luckor över lunchen” säger bolagets VD Jonas Linderoth.

”Vi behöver bli mer snabbfotade och kunna ställa upp med personal med kort varsel” fortsätter han. Det innebär att bolaget kommer att behöva anställa fler farmaceuter för att ha närmare till kund.

Upool har därför utökat personalantalet på bolagets kontor i Borlänge genom att anställa Christof Arnberg, som kommer att jobba med bemanning och försäljning.

Bolaget kommer även att satsa mer på rekrytering framgent.

”Vi har 4.500 farmaceuter i vår CV-databas så vi har ju koll på ganska många av Sveriges alla farmaceuter” säger Stina Danielsson, rekryteringsanvarig hos Upool.

Under 2009 och 2010 hade Upool många rekryteringsuppdrag men har därefter fokuserat på bemanning, vilket det nu alltså skall bli ändring på.

”Vi vill bli en än mer komplett aktör oavsett om det rör rekrytering eller bemanning av farmaceuter!” avslutar Jonas Linderoth.

Andra läser