Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hjärtat tog Sörmland

Apotek Hjärtat tog efter juridiska turer hem avtalet om läkemedelsförsörjning i Landstinget Sörmland. Dessutom har en rad andra landsting valt att förlänga sina avtal med bolaget.

Landstinget Sörmland, som hörde till de sista landstingen i landet att upphandla sjukvårdens läkemedelsförsörjning, är nu i hamn med sin process.

Det blev Apotek Hjärtat som drog det längsta strået. Juridiska turer har dock försenat övertagandet med ett knappt halvår. Avtalstiden löper från juni nästa år till och med maj 2018.

Dåvarande Vårdapoteket (numera Apotek Hjärtat), Apoex och Apoteket AB lämnade alla anbud, Vårdapoteket vann tilldelningsbeslutet, men Apoex överklagade och ärendet nådde kammarrätten.

Avtalet i Sörmland är mer omfattande än i många andra landsting.

Det omfattar i princip samtliga tjänster inom läkemedelsförsörjning och läkemedelsnära kunskaps- och tillverkningstjänster, inklusive extemporeberedning, till sjukhus och andra landstingsdrivna vårdenheter.

Hjärtat har redan idag en stark vårdnära position i länet i och med att man driver expeditionsapotek på alla sjukhusen.

I dagens pressmeddelande passar Apotek Hjärtat på att berätta att flera av de befintliga avtalen om läkemedelsförsörjning, som ursprungligen tecknades av Vårdapoteket, nu har förlängts.

Det gäller avtalen med landstingen/regionerna i Skåne, Gotland, Västmanland, Kronoberg, Kalmar och Blekinge.

Apotek Hjärtat aviserar också att man har som mål att expandera ytterligare inom det man betecknar som ”B2B-marknaden inom apoteks­branschen”.

Vid sidan av landstingen hoppas bolaget kunna teckna nya avtal med privata vårdgivare, tandläkare, veterinärer, djurägare, myndigheter, kommuner med flera.

Mest läst