Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Stort intresse för yrkestitlars framtid

Frågan om yrkestitlar och legitimation engagerar Sveriges Farmaceuters medlemmar. Svarsfrekvensen har varit mycket hög på förbundets aktuella enkät.

Som Svensk Farmaci skrivit tidigare pågår för närvarande en utredning inom Sveriges Farmaceuter som bland annat analyserar vilket eller vilka av de många professionsbegreppen (farmaceut, apotekare, receptarie) som förbundet ska verka för framöver.

En enkät till alla medlemmar med registrerad mejladress gick nyligen ut. Svarsfrekvensen har varit mycket hög – 47 procent av de som fått enkäten har svarat.

Claes Jagensjö, ordförande i utredningsgruppen, är nästan förbluffad över responsen.

– Det är oerhört glädjande att frågan engagerar så många och det visar att det här är en väldigt viktig fråga att diskutera inom förbundet. Nu analyserar vi svaren, och vi kommer att redovisa dem inom några månader, säger han.

Svensk Farmacis aprilskämt häromdagen som handlade om yrkestitlarna bidrog till ytterligare debatt på sajten, Facebook och Twitter.

Enkäten till medlemmarna har nu stängt. Om man inte fått eller missat att svara på enkäten, och vill svara i sista stund, finns fortfarande chansen att få den genom att maila Clary Holtendal, professionsrådgivare på Sveriges Farmaceuter.

Svensk Farmaci skriver om frågan om yrkestitlarna och utredningen i nästa nummer av den tryckta tidningen som kommer i maj.

Andra läser