Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Konstruktivt möte med Löfven

Igår träffade SFa:s ordförande Thony Björk S-ledaren Stefan Löfven och argumenterade för att apoteken bör få bättre incitament att drivas som en del av hälso- och sjukvården.

Socialdemokraterna bjöd igår eftermiddag in ordförandena i Saco-, TCO- och LO-förbunden till en träff om arbetslivs- och framtidsfrågor. Ett femtiotal förbund medverkade.

Thony Björk, Sveriges Farmaceuters ordförande, fick en längre personlig pratstund med Stefan Löfven, partiledare och potentiell statsminister efter valet nästa år.

– Jag hade ett mycket konstruktivt samtal med Stefan Löfven där vi bland annat talade om finansieringen av apoteken, om incitamenten för att driva apoteken som en del av hälso- och sjukvården och om ersättning för farmaceutiska tjänster, säger Thony Björk.

– Det blev ett innehållsrikt informationsutbyte där jag fick chans att lyfta flera av de frågor som vi tar upp i vår nollvision för läkemedelsrelaterade problem. Mötet blev också en öppning för fortsatta samtal med företrädare för Socialdemokraterna.

Andra läser