Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”En chans till eftertanke”

Sveriges Farmaceuters första rådsmöte får bra recensioner. Förbundsstyrelsen gavs en tydlig färdriktning och det nya möteskonceptet blev en framgång enligt deltagare som Svensk Farmaci talat med.

Sveriges Farmaceuter höll sitt första rådsmöte någonsin i Uppsala i helgen. Svensk Farmaci samtalade med några av ombuden i efterhand.

– Generellt var det här jättebra, klart mer inspirerande och entusiasmerande än de vanliga fullmäktigemötena. För en gångs skull gavs tid till ordentlig eftertanke i viktiga framtidsfrågor, det hinner man sällan vid fullmäktige, säger Irenes Granberg, vice ordförande i SFa:s akademikerförening på Apoteket AB.

Claes Jagensjö, ordförande i förbundets egenföretagarsektion, är på samma linje.

– Det var väldigt intressant att lyfta blicken, att få möjlighet att fundera på yrkets utveckling på tio års sikt och också hur förbundet bör utvecklas i detta tidsperspektiv. Diskussionen var positiv och inriktad på möjligheter snarare än problem. En särskilt viktig fråga som var uppe till debatt var hur förbundets organisation bör se ut framöver, säger han.

Eva Långström Einarsson, ledamot i apotekssektionen, tycker att en av rekommendationerna till styrelsen var särskilt viktig.

– Ett evidensbaserat arbetsätt borde vara en självklarhet, och därför tycker jag att det är viktigt att förbundet verkar för mer forskning och evidens skapas inom våra verksamhetsfält, inte minst ute på apoteksgolvet, säger hon.

Mest läst