Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Leif Nilsson kvalitetschef på nya Kronan – Näsman till Lif

Apotekaren Inger Näsman, tidigare kvalitetschef på Kronans Droghandel, lämnar apotekskedjan och återvänder till Lif. Leif Nilsson, tidigare chefsapotekare på Medstop, går in som kvalitetschef på nya Kronan.

Det var hösten 2009 som Inger Näsman lämnade läkemedelsindustrins branschorgan Lif för tjänsten som kvalitetschef på Kronans Droghandel.

Nu går hon alltså åt motsatt håll. Den 18 november börjar hon på Lif igen, närmare bestämt i branschföreningens policygrupp, och kommer att arbeta med bland annat apoteks- och egenvårdsfrågor.

Varför byter du jobb?

– Bakgrunden är att jag blev övertalig i samband med samgåendet med Medstop. Då öppnade sig den här möjligheten. Det ska verkligen bli jättekul, säger Inger Näsman, som tidigare bland annat arbetat inom Apoteket AB och Läkemedelsverket.

Det blir istället Leif Nilsson, Medstops chefsapotekare, som tar över rollen som kvalitetschef efter fusionen mellan Kronans Droghandel och Medstop.

Sedan den 1 november är han chef för avdelningen Kvalitet och farmaci på den nya kedjan. Han ansvarar också för säkerhetsfrågor.

– Inklusive funktionen apotekssupport är vi åtta personer på enheten kvalitet och farmaci. Det är en spännande utmaning att bygga upp en ny kedja genom att välja det bästa från två kedjor, säger Leif Nilsson till Svensk Farmaci.

Inger Näsman har fram tills nu varit ordförande i Sveriges apoteksförenings kvalitetsråd.

Kommer du att gå in i den rollen nu, Leif Nilsson?

– Nej, det har jag avböjt eftersom jag redan är ordförande i gruppen för säkerhetsfrågor. En annan person har nominerats till ordförandeposten i kvalitetsrådet, säger Leif Nilsson.

Andra läser