Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ska marknadsföra vikten av medlemskap

Civilekonomen Ervin Alic, 26, börjar i december som ny rekryterare och marknadsförare på Sveriges Farmaceuter. Han kommer närmast från en liknande tjänst på Sveriges Ingenjörer.

Medlemsrekryteringen är, precis som för många andra Sacoförbund, en nyckelfråga för Sveriges Farmaceuter.

– Generellt finns det bland dagens studenter en ganska låg förståelse för fördelarna med att vara medlem i ett fackförbund. Det här är en stor utmaning för oss och en viktig del i detta är att locka studenterna med utländsk bakgrund, som är många på farmaciutbildningarna, säger Kristina Niemi, förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

– Som nyexaminerad ser man sällan moln på himlen. Man inser inte att det är årtionden av fackligt förhandlande som ligger bakom de kollektivavtal och många av de regler och förmåner som gäller på den svenska arbetsmarknaden.

För att möta utvecklingen har förbundet nu rekryterat Ervin Alic som kommer att arbeta med marknadsföring och medlemsrekrytering med start i december. Delvis ersätter han förbundets nuvarande studenthandläggare Ulrika Bergman som slutar vid årsskiftet.

Ervin Alic är 26 år och utbildad civilekonom med inriktning mot affärsutveckling.

– Han har på olika sätt både under sin studietid och nu senast hos Sveriges Ingenjörer arbetat med att sprida kunskap om facket och värdet av ett medlemskap i ett Sacoförbund. Han har god erfarenhet av marknadsföring och medlemsrekrytering, säger Kristina Niemi.

– Ervins uppgift blir att, via kampanjer och marknadsaktiviteter, driva medlemsrekrytering och marknadsföring av förbundet och professionen. Han kommer också på olika sätt att bistå och stödja våra sektioner och akademikerföreningarna i marknadsföring och medlemsrekrytering.

Ervin Alic kommer även att vara kontaktperson för studentsektionen och studentstyrelserna på de olika lärosätena. Han ska också planera och genomföra förbundets deltagande på mässor som Sacos studentmässa, Alarm, Pharmada, Läkemedelskongressen med flera.

Andra läser