Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lösning för utlåst personal

En lösning har nåtts som gör att Sveriges Farmaceuters medlemmar på apoteket Fasanen i Malmö kommer att få fortsätta arbeta och få ut lön för tiden efter den 15 augusti.

En tvist mellan den tidigare franchisetagaren Farmacifamiljen Malmö AB och Apoteket AB har gjort att de anställda på det nu stängda apoteket Fasanen i Malmö inte fått ut sin lön, och inte heller vetat vem som är deras arbetsgivare.

Men nu har en uppgörelse nåtts mellan inblandade parter.

– Efter att vi haft överläggningar med båda företagen kan vi med glädje konstatera att det kommer att lösa sig för våra medlemmar på Fasanen, säger Viktoria Juzovitskaja, förbundsjurist på Sveriges Farmaceuter.

– Vi kan i nuläget inte offentliggöra hur lösningen blir, men den information vi har nu innebär att medlemmarna kommer att få fortsätta arbeta och att de kommer att få ut lön för tiden efter 15 augusti.

Andra läser