Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Patientförening raljerar över “roliga erbjudanden”

Reumatikerförbundets ordförande Anne Carlsson har skrivit ett öppet brev till Apoteket AB, där hon raljerar över bolagets satsning på kören Pillerdrillarna som Svensk Farmaci skrev om häromdagen.

Bolaget borde i stället för att satsa på ”roliga erbjudanden” som kören Pillerdrillarna sköta sitt uppdrag med att leverera receptförskrivna läkemedel helst direkt men i vissa fall inom 24 timmar, anser Anne Carlsson.

”Om man är kund hos er får man mail med roliga erbjudanden om att få uppvaktning på sin födelsedag – en kör vid namn Pillerdrillarna kan komma och sjunga! Och om du är medlem i kundklubben kan du också uppvakta någon med ett roligt drill-o-gram. Det låter väl trevligt och bra på alla sätt. Det skulle vi också tycka om det var så att Apoteket AB också skötte sitt uppdrag med att leverera receptförskrivna läkemedel”, skriver Anne Carlsson.

Apoteket AB ”borde lägga ner lite mer energi på att hitta modeller för att förskrivna läkemedel tillhandahålls på ett bättre sätt än idag”, skriver Anne Carlsson.

Läs det öppna brevet här.

Svensk Farmaci har bett Eva Fernvall, Apoteket AB:s kommunikationsdirektör, att bemöta kritiken och hoppas kunna återkomma med hennes svar under dagen.

Andra läser