Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Premiär för pjäs om läkemedel

I september har pjäsen Receptbelagt med teatergruppen Teater Rapid premiär i Stockholm. Publiken består bland annat av apotekspersonal. Samtidigt erbjuder Apoteket AB sina kunder en annan typ av kulturupplevelse.

”Receptbelagt” är en amerikansk komedi som nyligen spelats i New York med titeln ”Rx”. Pjäsen, som är skriven av amerikanskan Kate Fodor, handlar enligt förhandsreklamen om “läkemedelsindustrin, placeboeffekten och kärlek”.

– Vi gjorde ett litet reklamutskick till några apotek eftersom vi tror att pjäsens ämne känns angeläget för många i apoteksbranschen. Genast nappade ett apotek som gör teaterbesöket till en personalaktivitet med hela personalen som består av 16 personer, säger Svante Bergström, en av skådespelarna.

Receptbelagt spelas den 13-22 september på fredagar, lördagar och söndagar. Platsen är teatern Playhouse på Sibyllegatan 29 i Stockholm.

Samtidigt kan Svensk Farmaci rapportera att Apoteket AB nu bjuder allmänheten på kulturupplevelser av en lite annan art.

Företaget erbjuder uppvaktning på bemärkelsedagar av “Apotekets egna sångfåglar”, kören Pillerdrillarna. Ett smakprov av körens skönsång finns här.

Andra läser