Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny chefsfarmaceut på Apoteksföreningen

Apotekaren Robert Svanström har anställts som chefsfarmaceut på branschorganisationen Sveriges Apoteksförening.

Robert Svanström börjar i september och kommer bland annat att arbeta med kvalitetsindikatorer för apotek, farmaceutiska tjänster, utbildningsfrågor samt ansvara för branschens kvalitets- och säkerhetsfrågor.

– Utvecklingen på apoteksmarknaden har gått med rasande fart sedan omregleringen 2009. Som bransch behöver vi lyfta fram vårt viktiga arbete i vårdkedjan och få både politiker och vårdgivare att bättre nyttja apotekens kompetens, säger Robert Svanström i ett pressmeddelande.

Robert Svanström kommer närmast ifrån ett delägarskap i de fristående apoteken Broapoteken på Essingen och i Gröndal. Han har tidigare arbetat som apotekschef och med det tidigare monopolets relationer med landstingsvården.

– Farmacin är apotekens kärnområde. Hela branschen strävar efter att ytterligare bidra till bättre läkemedelsanvändning och att den höga kompetens som apotekens personal har på ett bättre sätt ska tas tillvara i vårdkedjan. Det känns oerhört roligt att kunna stärka vårt arbete på detta område genom att knyta till oss en sådan driven och mycket kvalificerad farmaceut, säger Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening.

Andra läser