Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Rydberg tillbaka i vd-roll

Apotekaren Tony Rydberg grundade Vårdapoteket och var vd under startfasen, men ersattes i fjol av Lars Gunneflo. Nu har Rydberg återinsatts som vd för Vårdapoteket tills integreringen med Hjärtat är klar. Lars Gunneflo har slutat och återgått till sin konsultverksamhet. UTÖKAD 10:48

Det står också klart att Tony Rydberg kommer att fortsätta inom Hjärtat efter sammanslagningen med Vårdapoteket.

– Ja, det är nu klart att jag kommer att ha en roll i Apotek Hjärtat framöver, säger han.

Vilken rollen blir lär kommuniceras av Hjärtat inom kort, enligt Rydberg.

Tony Rydberg har många års erfarenhet från hög nivå inom Apoteket AB och var, tillsammans med parhästen Bengt Åstrand, en av idékläckarna och grundarna till Vårdapoteket.

Fram till dess att fusionen slutförs i höst har Apotek Hjärtat, sedan den 5 juni, återinsatt Tony Rydberg i rollen som vd för Vårdapoteket.

– Uppdraget är att säkra “business as usual” under sommaren och hösten fram tills det att vår verksamhet hinner integreras på lämpligt sätt med Apotek Hjärtat. Ambitionen är att detta ska vara avklarat i oktober i år, säger Tony Rydberg.

Svensk Farmaci ringde upp Lars Gunneflo, tidigare vd på Vårdapoteket.

– Jag har nu lämnat Vårdapoteket men kommer att finnas tillgänglig vid behov under övergångsfasen. Yrkesmässigt kommer jag att återgå till min konsultverksamhet inom Life Science-området, säger Lars Gunneflo.

Andra läser