Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fjolårsfavoriter vann Apoteken Open

Favoriter i repris. Så kan resultatet vid den årliga branschturneringen Apoteken Open i tennis, som avgjordes i fredags i Båstad, beskrivas.

Både när det gäller totalsegern och damsegern var det fjolårsvinnarna som åter kammade hem förstaplatserna.

Mats Wänlund, regionchef på Kronans Droghandel gick igenom turneringen helt obesegrad och tog hem totalsegern och Marie Sigra-Husin från Doc Morris försvarade även hon sin titel i damklassen från i fjol.

– Mats Wänlund lyckades vinna i år igen, vilket inte var bra. Nästa år så blir det andra bullar, säger Tony Rydberg, vice vd i Vårdapoteket och en av grundarna till turneringen, som dessutom fick se sig slagen i finalen.

I årets turnering medverkade representanter från alla stora apoteksaktörer som Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen, Kronans Droghandel, Medstop, Vårdapoteket, Doc Morris och Cura-apoteket.

Turneringen går till så att alla möter alla och sedan vinner den som har flest vinster totalt, dessutom utses bästa dam bland de tävlande damerna.

Som avslutning körs sedan en dubbelturnering där placeringen i singelturneringen avgör vilka som bildar lag. Allt i en lagom blandning av lek och allvar.

– Det är en kombination av friskvårdsarrangemang och trivselaktivitet som avslutas med en middag på restaurang Sand i Båstad på kvällen, säger Tony Rydberg.

Under middagen kom det ett gratulationsmejl från Lars Birkeland, vd för Kronans Droghandel, där han med, illa dold förtjusning, konstaterade att ”mina medarbetare slår er på sportarenan också…”.

Samtidigt gick det rykten om att den internationella dopingkommittén hade hittat en misstänkt ryggsäck som det stod Droghandel på som genast togs in för undersökning.

– Mats Wänlund försvann då väldigt snabbt från middagen, så vi vet inte riktigt hur det där hängde ihop, säger Tony Rydberg.

Totalt deltog elva tävlande i turneringen, en siffra som Tony Rydberg tycker skulle kunna öka.

– Vi skulle utan problem kunna vara tio stycken till, säger han.

Nästa års Apoteken Open är redan inbokad till den 23 maj i Båstad. Intresserade kan redan nu anmäla sig till arrangörerna Tony Rydberg på Vårdapoteket eller Jan Åderman på Apoteket AB.

Fakta Apoteken Open
Tennisturneringen Apoteken Open startades i mitten av 1990-talet av Tony Rydberg och Jan Åderman och var från början en rent Apoteksintern tävling. Efter omregleringen har tävlingen utvecklats till en branschturnering där alla apoteksaktörer deltar och tävlar efter bästa förmåga.

Resultatlista
Singel:
1. Mats Wänlund, Kronans Droghandel, 10 segrar av 10 möjliga
2. Tony Rydberg, Vårdapoteket, 9 av 10
3. Håkan Magnusson, Cura, 8 av 10

Bästa Dam:
1. Marie Sigra-Husin, Doc Morris, 3 damsegrar av 3 möjliga
2. Maj-Wie Fredriksson-Andersson, Apoteksgruppen, 2 damsegrar av 2 möjliga

Dubbel:
1. Mats Wänlund, Kronans Droghandel i par med Lena Stensson Apoteksgruppen, 4 segrar av 4 möjliga
2. Tony Rydberg, Vårdapoteket i par med Maj-Wie Fredriksson, Apoteksgruppen 3 segrar av 4 möjliga

Andra läser