Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Sofia Wallström ny chef för TLV

Sofia Wallström utsågs nu på morgonen till ny generaldirektör för TLV. Hon börjar den 1 juni.

Regeringen utsåg på torsdagen Sofia Wallström till ny generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV. Hon börjar redan den 1 juni och hennes förordnande gäller till och med den 31 maj 2019.

Sofia Wallström kommer närmast från en tjänst som länsråd på Länsstyrelsen i Västmanlands län. Sedan 2011 har hon haft regeringens uppdrag att utreda prissättning, tillgänglighet och marknadsförutsättningar inom läkemedels- och apoteksområdet.

Trots att hon har varit favorittippad till jobbet hade Sofia Wallström gott om konkurrenter om platsen.

– Det var 16 personer som anmälde sitt intresse för uppdraget. Vi hade inte konsulter för search men däremot använde vi en konsultfirma för så kallad second opinion på de två kandidater vi hade kvar på slutet, säger Birgitta Carlsson, personalchef på socialdepartementet, till nyhetsbrevet Läkemedelsmarknaden.

Sofia Wallström har tidigare arbetat som gruppchef och departementsråd inom enheten för hälso- och sjukvård vid Socialdepartementet, där hon bland annat arbetat med att genomföra omregleringen av apoteksmarknaden.

Andra läser