Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Större satsning på gymnasieelever

I helgen satsar Farmacevtiska studentkåren i Uppsala på att rekrytera gymnasiestudenter till farmaciutbildningarna. Satsningen på Gymnasiehelgen, som finansieras av farmacevtiska fakulteten, är större än tidigare år.

Den återkommande satsningen Gymnasiehelgen är ett led i farmacevtiska fakultetens arbete med att rekrytera studenter till apotekar- och receptarieprogrammen. Satsningen görs i nära samarbete med Farmacevtiska studentkåren.

I år har intresset varit stort från gymnasieeleverna.

– Vi har fått över 85 anmälningar från hela landet till våra 40 platser. I år satsar vi extra på att visa farmaceutens många karriärsmöjligheter, säger Gabriella Andersson, apotekarstudent och projektledare för Gymnasiehelgen.

Inom satsningen får eleverna träffa farmacistudenter och lärare från fakulteten – men även yrkesverksamma farmaceuter som arbetar inom apotek, läkemedelsindustri, landsting, forskning med mera. 

Hela evenemanget är kostnadsfritt för gymnasisterna. Fakulteten bekostar boende, måltider och resa till/från Uppsala.

Nytt för i år är att gymnasisterna får bo på vandrarhem – tidigare har de inhysits hos farmacistudenter.

Hur har utfallet varit tidigare år, hur många av gymnasieeleverna som deltagit har börjat plugga till receptarie eller apotekare i Uppsala?

– I fjol var det 3-4 stycken av 25 som började. Men i år har vi 40 platser så vi hoppas att det blir fler nu, säger Gabriella Andersson.

Andra läser