Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Minne av kårhus firas i Uppsala

På lördag firar ett hundratal tidigare farmisstudenter i Uppsala minnet av Gamla Pharmen, kårhuset på Banérgatan som slog igen 1992. Dessutom blir det utbyte av erfarenheter mellan branschens sektorer.

På lördag blir det nostalgitripp i Uppsala för medelålders farmacevter.

Det var 1992 som Farmacevtiska studentkårens hus på Banérgatan i Uppsala ersattes med det modernare kårhuset på andra sidan Dag Hammarskjölds väg.

Nu har en grupp ”gamla farmisar” kläckt idén till en större återträff till Gamla Pharmens ära. Festen äger rum på ”nya” Pharmen i Uppsala på lördag.

– Vi har vänt oss till de som minns gamla Pharmen, i första hand de som gick på Farmis 1988-92. Vi har fått ganska precis 100 anmälningar, säger Magnus Ljungqvist, ny styrelseledamot i Sveriges Farmacevtförbund och en av initiativtagarna.

Före själva festen blir det under eftermiddagen erfarenhetsutbyte mellan farmacevter från branschens ganska väsensskilda sektorer.

Sällskapet delar in sig i fem grupper utifrån arbetsplats – apotek, small pharma, läkemedelsindustri, Läkemedelsverket och landsting – och berättar om sina yrkesverksamheter för varandra.

– Det här är ett sätt att förena nytta med nöje. Vi uppdaterar varandra om vad som händer inom våra respektive sektorer. Hos vissa kan det kanske rentav finnas ett intresse av att byta bana, säger Magnus Ljungqvist.

Kvällens toastmaster är Fredrik Hed. Eva Nordström och Richard Torstensson agerar sånganförare.

Fotnot: Bilden på “löpsedeln” föreställer det nuvarande kårhuset Pharmen.

Andra läser