Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lämnar båten och drar till havs

Läkemedelsverkets styrelseordförande Mats Larson har idag begärt att få avsluta sitt uppdrag. Bland verkets personal spekuleras nu om bakgrunden.

Mats Larson har idag lämnat in en begäran till Socialdepartementet om att entledigas från sitt uppdrag som Läkemedelsverkets styrelseordförande.

Han lämnar uppdraget den 28 februari 2013.

– Det är naturligt för mig att lämna över nu. Jag stannar aldrig mer än fyra till fem år på ett jobb eller ett uppdrag. Det är nyttigt både för mig och för de verksamheter där jag har verkat att inte stanna längre, säger Mats Larson enligt information på Läkemedelsverkets intranät.

Han kommer enligt informationen att fortsätta med vissa styrelseuppdrag, men vill i framtiden ägna mer tid till havs. Redan i december ska ha segla till Brasilien.

På Läkemedelsverket spekuleras nu huruvida något annat ligger bakom Mats Larsons beslut.

– För mig som har sett den destruktiva processen på Läkemedelsverket från insidan så är det svårt att tro att detta inte i själva verket är ett beslut som är påtvingat uppifrån. Kanske har Socialdepartementet äntligen vaknat upp, säger en anställd på Läkemedelsverket till Svensk Farmaci.

Andra läser