Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Farmacin är vår kärnkompetens”

Den farmacevtiska kompetensen är fortfarande Apoteket AB:s högst prioriterade kärnkompetens. Det säger Lars Skutholm, chef för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, apropå kritiken mot företagets prioriteringar.

I fredags uttryckte ett antal anställda inom före detta Apoteket Farmaci kritik mot företagets prioriteringar i samband med de aktuella neddragningarna.

Bland annat uttrycktes åsikten att ”farmacin får stå tillbaka när Ica-folket tar över”.

Lars Skutholm, chef för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, bemöter nu kritiken.

– Jag har respekt för att många som berörs av förändringarna upplever en personlig besvikelse och reagerar starkt. Men jag vill betona att farmacin och våra duktiga farmacevter även fortsättningsvis är den kärnkompetens som vi som företag lever på. Det är genom farmacevterna som vi kommer att skapa våra kunderbjudanden även framöver. Men vi behöver omorganisera företaget på grund av den helt nya marknadssituationen, säger han.

– Det är fel att påstå att vi tar bort läkemedelstjänsterna. Vi organiserar dem på ett annat sätt, nu får vi en tydligare gemensam affärsutveckling för hela företaget.

En kritiker uttryckte att det är dålig tajming att bromsa inom farmaci och farmacitjänster samtidigt som Socialstyrelsen skärper kraven på läkemedelsgenomgångar i vården.

– Den typen av tjänster är fortsatt högt prioriterade inom företaget. Skillnaden är att vi nu organiserar det på ett bättre och mer samordnat sätt för att möta kundernas önskemål. Från ett farmacevtiskt perspektiv handlar det om en förbättring. Farmacin är vår viktigaste kärnkompetens och här vill vi vara starka under lång tid framöver, säger Lars Skutholm.

Mest läst