Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Märkligt utspel av FF”

Facken inom apoteksbranschen borde samarbeta och åtminstone vara neutrala när en av organisationerna hamnar i dispyt med arbetsgivarsidan. Det säger SFF:s förhandlingschef apropå aggressiva formuleringar i tidningen Farmacifacket.

SFF:s förhandlingschef Martin Lindeblad reagerar på den beskrivning av förbundets verksamhet som ges i det senaste numret av TCO-facket Farmaciförbundets tidning Farmacifacket.

Bakgrunden är att SFF valt att inte skriva på samma arbetstidsavtal på apoteksområdet som FF.

I ett brev som Martin Lindeblad skickade till Almega häromveckan beskrev han vad han ansåg vara otillåtna stridsåtgärder på två apotekskedjor, se artikel länkad nedan.

I gårdagens nummer av Farmacifacket påstås att SFF angriper avtalet som FF tecknat om arbetstider på apoteksområdet.

– Vi lägger oss inte alls i vilka avtal andra fackförbund tecknar och angriper inte andra fack. Vad vi gjort är att vi kritiserat arbetsgivare som har vidtagit åtgärder mot våra medlemmar som gränsar till olovliga stridsåtgärder. Att en facklig organisation reagerar mot misstänkta olovliga stridsåtgärder är fullt naturligt, säger Martin Lindeblad.

Utifrån betraktat kan man tycka att FF tycks liera sig med arbetsgivarsidan här. Hur ser du på det?

– Facken inom apoteksbranschen borde väl samarbeta och åtminstone vara neutrala när en av organisationerna hamnar i dispyter med arbetsgivarna, säger Martin Lindeblad.

Mest läst