Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Annema Paus lämnar Apoteket

Apoteket Farmacis vd, apotekaren Annema Paus, väljer att sluta inom Apoteket AB-sfären när hennes bolag nu går i graven.

Svensk Farmaci ringde upp Annema Paus och bad henne berätta om bakgrunden till att hon den 1 oktober slutar inom Apoteket AB-koncernen.

– Eftersom Apoteket Farmaci upphör är det logiskt att jag slutar. Jag har diskuterat min framtid med Ann Carlsson och också fått erbjudanden om nya uppgifter inom Apoteket AB. Men jag har beslutat att sluta.

Vad ska du göra efter den 1 oktober?

– Det vill jag inte kommunicera ännu.

Har beslutet koppling till förlusterna av avtalsmarknader?

– Nej, och det är som sagt ett beslut som jag fattat själv. Efter en process med landstingsupphandlingar under tre år har vi nu nått ett läge där vi har stabila avtal inom sjukvårdens läkemedelsförsörjning. Att ett monopolbolag med 100 procent av marknaden i utgångsläget tappar vid en konkurrensutsättning är oundvikligt. Men vi har faktiskt kvar en marknadsandel på 70 procent inom det här området, säger Annema Paus.

Som Svensk Farmaci skrev igår tar Lars Skutholm från den 1 oktober över ansvaret för Apoteket AB:s nya affärsområde Vård & Företag, som ersätter dotterbolaget Apoteket Farmaci.

Mest läst