Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteket AB vann i norr

Bilden av vilka aktörer som ska försörja den svenska sjukvårdens med läkemedel under de närmaste åren börjar klarna. Apoteket AB vann i svag konkurrens den gemensamma upphandlingen av läkemedelsförsörjning till sjukhusen i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten.

Det framgår av ett tilldelningsbeslut idag, fredag.

Den enda konkurrenten var Apotekens Produktion & laboratorier, APL, som dock bara lade bud på deluppdraget om tillverkning av läkemedel. Inom övriga leveranser och service var Apoteket AB ensam anbudsgivare.

Avtalet börjar gälla den 1 april 2013 och omfattar tillhandahållande av varor, skötsel av läkemedelsförråd och vätskehantering. I Västernorrland ingår även farmaceutiskt kvalitetsansvar för dialysverksamhet.

Nu inleds den sedvanliga perioden på tio dagar då ett överklagande är möjligt.

Mest läst