Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Äntligen examen!

Efter sammanlagt 5 års studier i Uppsala och Kanada är det äntligen dags för examen! För en dryg vecka sedan hölls farmacevternas examenssymposium i Uppsala.

Dagen inleddes med muntliga presentationer och postervisningar av fördjupningsprojekten vid Biomedicinskt centrum (BMC).

Senare på eftermiddagen tog vi oss, genom blås och regn, till universitetsaulan för att delta i examensceremonin och motta vårt diplom bland stolta vänner och familj.

Det var en förhållandevis kort, men väldigt fin ceremoni där inspirerande tal hölls av fakultetens prodekanus och farmacevtiska kårens ordförande.

Efter detta var stunden inne, det var äntligen dags för den efterlängtade diplomutdelningen. När jag väl hade fått diplomet i handen, var det som en våg av lättnad sköljde över mig. När man blickar tillbaka på alla kurser som man har läst och alla tentor som har skrivits, all kunskap och erfarenheter man har samlat på sig under åren kändes det fantastiskt roligt att nå fram till det slutliga målet för den teoretiska utbildningen.

Samtidigt är det nu som man börjar fundera närmare på nästa steg i karriären. Nu är det dags att lämna den trygga studiemiljön och byta heltidsstudier mot heltidsarbete.

Denna sommar och även senare till hösten, under apotekspraktiken, kommer jag att försöka avsätta tid för att ta reda på vad jag skulle vilja göra under den första tiden som arbetande farmacevt och läsa på mer ingående om hur jag skall gå tillväga för att nå mina nya mål.

Beroende på vad man bestämmer sig för att göra, kan vägen dit vara olika lång, men jag hoppas och tror att motivation och hårt arbete kommer blir lyckan till framgång.

Mest läst