Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Med rätt att skriva på

Det är bara att konstatera, det är helt otroligt vad tiden går. Under första veckan på apotekspraktiken var höjdpunkten när jag fick uppdraget att dra i lådorna och hämta läkemedel åt den expedierade farmaceuten. Fyra månader senare har mina preferenser ändrats något och jag kan inte låta bli att se mig själv som apotekets James Bond.

Jo, men föreställ er mig i recepturen där jag i min vita rock kastar upp pennan i luften och fångar den med handen bakom ryggen för att sedan med allvar i rösten förklara för kunden att jag är Isabella – med (tillfällig) rätt att skriva på. Trots att pennan är farmaceutens, och skribentens för den delen med, viktigaste vapen har jag en fantastisk förmåga att ständigt förlägga min.

Det är helt otroligt vad mycket jag har lärt mig under tiden på praktikapoteket och även om handen darrade när jag skrev på och godkände min allra första expedition, en burk Trombyl 75mg, börjar jag successivt att få rutin på det hela.

Återigen, det är helt otroligt vad tiden går. För två veckor sedan firade apotekarstudenterna i Göteborg sin examen. Examensceremonin var festlig och visst blev jag sentimental när omtyckta förläsare tog chansen att dela med sig med några sista visa ord. Under dessa fem år har vi utvecklats och mognat som personer, insupit mängder av kunskap och träffat vänner för livet.

Vägskälet från studentlivet till arbetslivet har aldrig varit så nära. Jag ser med spänning fram emot min apotekarlegitimation och den permanenta behörigheten att skriva på, även om det skrämmer mig något. Det finns fortfarande moment där jag blir osäker och därför planerar jag att utnyttja den sista tiden av praktiken till max och jag uppmanar andra apotekarstudenter att göra det också.

Slutligen skulle jag vilja ta tillfället i akt att tacka alla inspirerande föreläsare som generöst delat med sig av sin kompetens och mina kursare för många skratt och oförglömliga upptåg men framför allt gratulera till apotekarexamen och önska alla ett varmt lycka till i framtiden.

Själv vässar jag pennan igen och ger min ut i recepturen, för den här gången.

Mest läst