Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny aktör vann dos- race i Västsverige

Sverige tycks få ytterligare en aktör på dosmarknaden. Apotekstjänst AB vann den sista nationella dosupphandlingen i Västra Götaland och Halland.

Företaget lade sig på en betydligt lägre prisnivå än i tidigare upphandlingar – 1,74 kronor per dispenserat dygn. Det framgår av ett tilldelningsbeslut från i fredags.

Tre andra aktörer deltog i upphandlingen. Specialistapoteket AB erbjöd 2,94, Svensk Dos AB 3,16 och Apoteket AB 3,50 kronor/dygn.

Avtalsperioden inleds den 1 februari nästa år och gäller två år framåt, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Nu inleds den tiodagarsperiod då beslutet kan överklagas till förvaltningsdomstol. En så kallad avtalsspärr gäller till den 12 juni.

Apotekstjänst AB är ett nybildat dotterbolag till logistikaktören Bonver med bas på Lidingö. Bolaget bildades tidigare i år via en ombildning av Bonvers dotterbolag Digital Distribution.

Bonvers verksamhet är idag inriktad på film och nöjesprodukter men företaget har, enligt vd:n Tomas Hilmo, även varit verksamt inom ”allt från telekom till grönsaker”.

Mest läst