Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotekardrivna bolag förenas

Läkemedelstjänster AB och Health Solutions går samman. Det nya bolaget ska heta Health Solutions och kommer att ha huvudkontoret i Uppsala. All befintlig personal får fortsätta och ägarna tror på fortsatt tillväxt.

Det nya bolaget kommer att ha ett trettiotal anställda. Apotekaren Martin Svensson, Läkemedelstjänsters nuvarande vd, blir verkställande direktör.

All befintlig personal kommer att fortsätta i den nya verksamheten.

– Det är två starka bolag som nu blir ett. Vi har tänkt länge i de här banorna, det finns stora synergier mellan bolagen och även om det inte är huvudfokus så ser vi redan nu möjlighet att ta fram nya produkter och tjänster som baseras på de gemensamma kompetenserna, säger Joakim Söderberg, vd på nuvarande Health Solutions och krönikör i Svensk Farmaci.

Nuvarande Health Solutions är baserat i Stockholm och levererar bland annat system för strukturerad behandlingsuppföljning inom sjukvården.

Bolaget har även tagit fram vårdnära stödprogram för patienter med kroniska sjukdomar. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg och Luleå.

Läkemedelstjänster, som Svensk Farmaci skrev om i nummer 6/11, levererar farmacevtiska rådgivningstjänster till läkemedelsindustrin och apoteksmarknaden.

Dessutom har bolaget tagit fram en systemlösning för rådgivning och beslut på apotek, Smartex. Läs mer om Smartex i Svensk Farmaci nr 3/12 som kommer ut i juni.

Läkemedelstjänster är baserade i Uppsala men har även ett Göteborgskontor.

– Vi har redan en ganska stor överlappning bland kunderna men ingen egentlig konkurrens. Effekten av sammanslagningen blir att vi kan ge ett bredare och mer samordnat erbjudande till både befintliga och nya kunder, säger Martin Svensson.

Både Joakim Söderberg och Martin Svensson flaggar för att det nya företaget kommer att nyanställa personal.

Det nya bolaget kommer att ha kontor på fyra orter – Uppsala, Stockholm, Göteborg och Luleå.

Merparten av de cirka 30 anställda i det nya bolaget har en medicinsk bakgrund – personalen utgörs framför allt av apotekare, medicinska informatiker och sjuksköterskor.

Mest läst