Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tronskifte i Apoteken Open

I gassande sommarhetta avgjordes den årliga branschturneringen Apoteken Open i tennis i Båstad i helgen.

Mats Wänlund, regionchef på Kronans Droghandel, tog hem det prestigefyllda singelspelet. Efter att ha vunnit några upplagor i rad av turneringen fick Tony Rydberg, vice vd på Vårdapoteket, nöja sig med andraplatsen.

Formatet var som vanligt alla möter alla i matcher först till tio.

Singelturneringen avgjordes i praktiken redan i första omgången, då Mats Wänlund betvingade Tony Rydberg med 10-8. Vid 8-8 stod Rydberg för ett dyrbart dubbelfel.

Tredjepriset i singeln gick till Jan Åderman, regionchef på Apoteket AB, efter att han bland annat besegrat Svensk Farmacis redaktör Nils Bergeå Nygren med 10-9. Vid ställningen 9-9 inleddes en duell i fegspelets tecken där bollen gick över nätet uppskattningsvis 74 gånger innan Jan Åderman välförtjänt avgjorde.

Fler kvinnor deltog än tidigare år, vilket möjliggjorde priskategorin Bästa dam. Det priset vanns av Marie Sigra-Husin från Doc Morris, Uppsala.

Även i dubbelturneringen vann Mats Wänlund förstapriset. Det gjorde han i par med Ulf Aldevinge, Apotek Hjärtat.

Minnesvärt från dubbelspelet var McEnroefasoner från Åke Ekman, Medstop, som i vrede efter en förlorad match slängde sin racket oavsiktligt rakt mot sin medspelare Jan Åderman. Incidenten orsakade dock inget blodvite.

I år deltog fler än tidigare i tävlingen och alla större apotekskedjor med undantag av Cura var representerade. Turneringen avslutades traditionsenligt med middag på anrika etablissemanget Sand i Båstad.

Kolla in tennis- och vimmelbilder inom kort på Svensk Farmacis Facebooksida.

Mest läst