Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

TCO-förbund går samman

Farmaciförbundet går med all sannolikhet upp i Unionen, Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden med över en halv miljon medlemmar. Nu inleds ett projekt som syftar till ett samgående.

Det beslutade Farmaciförbundets förbundsmöte och Unionens förbundsstyrelse vid möten under onsdagen.

– För oss är det viktigt att sätta ner foten och skapa goda fackliga förutsättningar för alla de arbetstagare vars vardag handlar om läkemedel och hälsa, säger Carina Jansson, ordförande i Farmaciförbundet, i ett pressmeddelande.

– Både vi och Unionen tror att ett samgående är bästa alternativet för framtiden. Det gäller att bygga det nya moderna facket, där bransch- och professionsfrågor tillsammans med kompetensutvecklingskraven får en framskjuten plats. Att förena det stora förbundets kraft och styrka med närhet och djup branschkunskap är en positiv utveckling för våra medlemmar och alla arbetstagare inom farmaci- och hälsobranschen.

Farmaciförbundet har idag cirka 7 000 medlemmar inom främst apotekssektorn. Unionen har drygt 505 000 medlemmar.

Mest läst