Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Lars Gunneflo tar över vd-stol

Vårdapoteket byter vd – branschprofilen Lars Gunneflo tillträder omgående. Den enda apotekaren i toppen av en svensk apotekskedja, Tony Rydberg, blir nu vice vd med ansvar för entreprenadverksamheten.

Lars Gunneflo har en lång karriär bakom sig inom den svenska läkemedelssektorn, och är kanske mest känd för sin vd-roll under en offensiv period på svenska Pfizer under 00-talet.

Sedan dess har han bedrivit egen konsultverksamhet med fokus på strategisk utveckling inom Life Science, sjukvård och hos aktörer på den omreglerade apoteksmarknaden.

Under Pfizer-tiden var han styrelseledamot för dåvarande Kronans Droghandel och sedan början av 2010 är han ledamot i Vårdapotekets styrelse.

– Bolaget går nu in i en ny fas och jag övertygad om att Lars utmärkta förståelse för läkemedelsförsäljning och distribution i kombination med hans mångåriga erfarenhet av ledarskap, gör att han är väl positionerad att leda Vårdapoteket i nästa utvecklingsskede. Han är dessutom en person med stor integritet och full av energi, kommenterar Peter Weiderman, styrelseordförande i Vårdapoteket, i ett pressmeddelande.

Vårdapotekets nuvarande vd Tony Rydberg övergår till en roll som vice vd med operativt ansvar för bolagets entreprenadverksamhet inom sjukvården.

– Tonys genuina kunskap om apoteksbranschen har varit och är en stor tillgång. Han har förtjänstfullt lotsat Vårdapoteket genom den kritiska etableringsperioden. I sin nya position kan han helt fokusera på att vidareutveckla bolagets framgångsrika satsning på vård och omsorg, säger Peter Weiderman.

Mest läst