Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny funktion ger dig hela nyhetsflödet

För att Svensk Farmaci-sajten ska kunna vara branschens bästa startpunkt för nyhetsbevakning introducerar vi nu funktionen "Det händer just nu". Den påminner om ett twitterflöde och länkar löpande till allt av vikt som händer inom apoteks- och läkemedelsområdet.

Funktionen är bara semi-automatiserad, vilket betyder att urvalet av nyheter filtreras av redaktören. På så sätt slipper läsaren belastas med information som är helt irrelevant för målgruppen eller av karaktären “för de närmast sörjande”.

– I kombination med det vanliga nyhetsflödet kommer den nya funktionen att ge branschens bästa översikt av vad som händer inom bevakningsområdet, säger säger Nils Bergeå Nygren, Svensk Farmacis chefredaktör.

– Tanken är att Svensk Farmaci ska kunna vara en logisk startpunkt om man vill följa utvecklingen inom läkemedels- och apoteksområdet. Men det är också så att vi, med begränsade redaktionella resurser, inte mäktar med att göra nyheter av allt som händer inom vårt område. Det här är ett sätt att fånga upp det vi inte hinner med och istället länka läsaren vidare till relevant information.

Det finns också planer på att senare ta fram en liknande funktion som länkar till vetenskapliga artiklar inom det medicinska/farmacevtiska fältet.

Senare under året kommer även Svensk Farmacis twitterkonto att aktiveras.

Mest läst