Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vetap fortsätter trots moderbolags konkurs

Pharmadistribution AB, moderbolag till Veterinärens Apotek, Vetap, har försatts i konkurs. Utbetalningar av löner inom Vetap har uteblivit men apotekskedjans verksamhet ska inte vara hotad, enligt vd Fredrik Buch.

Pharmadistribution Sverige AB, moderbolag till Vetap och grossistdelen Vetgross, försattes tidigare i veckan i konkurs.

Enligt Sjätte AP-fonden som äger 38 procent av Pharmadistribution har bolaget haft lönsamhetsproblem och ledningen har gjort bedömningen att det ”saknas förutsättningar för att driva verksamheten vidare”. Sjätte AP-fondens ägarandel i bolaget är 38 procent.

Svensk Farmaci ringde upp Fredrik Buch, vd på Vetap.

Vilka konsekvenser får det här för Vetap?

– Vi avser att göra en rekonstruktion och driva apoteksverksamheten vidare. Med bistånd från konkursförvaltaren hoppas vi kunna rekapitalisera verksamheten. Det här ska inte få några effekter för kunderna. Inte heller för personalen, även om det är lite tidigt att uttala sig eftersom det här är så nytt, säger Fredrik Buch.

– Konkursen beror på skulder i moderbolaget. Vetaps utveckling har gått enligt plan och även Vetgross är synnerligen välmående.

Enligt uppgifter till Svensk Farmaci har löneutbetalningar i Vetap uteblivit.

– Ja, men det handlar bara om en försening som det ser ut nu, säger Fredrik Buch.

Mest läst