Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Broapoteket tar sig över bron

Entreprenörerna bakom Broapoteket på Lilla Essingen i Stockholm expanderar. Nu öppnar de ett apotek strax söder om Essingeöarna – i Gröndal.

De fåtaliga helt fristående apoteken har haft det kämpigt på den omreglerade marknaden.

Några exempel: Fristående Hermelinen i Luleå har gått i konkurs, entreprenörerna inom Boots i Nacka har slängt in handduken och Foxfarmaci fick det inte att fungera i centrala Stockholm trots ett bra läge på Vasagatan.

Bättre tycks det gå för Johan Olofsson och Robert Svanström, de båda apotekarna bakom Broapoteket på Lilla Essingen i Stockholm (se Svensk Farmaci nr 5/11).

Nu planerar de för starten av ett andra apotek, denna gång i Gröndal i södra Stockholm. Planen är att öppna den 1 augusti.

Varför just Gröndal?

– Det är ungefär som Lilla Essingen ett avgränsat område som idag saknar apotek och där det finns ett behov. Behovet illustrerades av en insändare i en lokaltidning alldeles nyligen, där en kvinna undrade varför Gröndal inte har ett eget apotek. Den svarade vi på och berättade om våra planer, berättar Robert Svanström.

Blir apoteket lika pyttelitet som det ni redan driver?

– Nej, något större, men inte stort, bara cirka 50 kvadrat.

Hur löser ni det här personalmässigt?

– Vi anställer två apotekare, varav en ny apotekschef till Gröndal och en person som blir läkemedelsansvarig för båda apoteken. Jag och Johan kommer att alternera mellan apoteken, säger Robert Svanström.

Mest läst