Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

En annorlunda praktikdag

BLOGG: Svensk Farmacis bloggare Isabella Stenmark bytte apoteket mot äldremässan i Jönköping under några dagar av sin apotekspraktik.

För några veckor sedan hade Elmias enorma mässhallar i Jönköping fyllts med utställare från hela landet. De hade alla samlats för att delta i Elmia Äldre, en mässa där den gemensamma nämnaren var ett professionellt intresse för äldre samt äldrevård och omsorg.

Under fredagen den 23 mars, när evenemanget var öppet för allmänheten, slogs besökrekordet.

Mitt praktikapotek, Kronans Droghandel, var det enda utställande apoteket och jag blev tillfrågad om jag ville vara med i montern under dessa dagar. Självklart! Jag är inte den som tackar nej till möjligheten att vidga vyerna lite och få en uppfattning om utökade uppdrag inom apotekets värld. Dessutom var det en ypperlig chans till få lite variation på apotekspraktiken.

Det var riktigt roligt att få vara med under mässan då det gav chansen att interagera med kunderna på ett nytt sätt. Stämningen var på topp och många äldre visade ett stort intresse för vår monter.

Vi hade med oss ett fåtal produkter till försäljning och jag lärde mig under dagen att ge grundläggande information om dem. Naturligtvis var det från min sida inte talan om rådgivning men det var väldigt befriande att kunna svara på enkla frågor kring användningen utan att behöva referera till en kollega. Enligt oss i montern blev mässdagarna lyckade och den uppfattningen delades nog av många äldre som stannade till för att prata.

Deltagandet under ett evenemang som Elmia Äldre är ett bra exempel på en annorlunda praktikdag. Får ni chansen att vara med på någon konferens eller utbildning, tag vara på den. Att arbeta på apotek och att göra apotekspraktik behöver inte vara enformigt, det finns alltid två sidor av ett mynt för den som vill.

Mest läst