Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotek i Nacka stänger – ägare hoppas sälja

Boots-apoteket i Nacka stänger i nuvarande regi. Delägarna Samir Sadoon och Nissrin Abdu Al-Razaq Muslim försöker nu sälja apoteket i köpcentrumet Nacka Forum.

Orsaken är att apoteket, som är ett av tre i Nacka Forum, har dålig lönsamhet.

– Kostnaderna har helt enkelt varit för höga och det skulle ta mycket lång tid att nå en acceptabel lönsamhetsnivå. Det är idag oerhört svårt för en enskild franchisetagare att klara sig på apoteksmarknaden, säger Samir Sadoon, en av apotekets delägare.

Hur hanterar ni det här privatekonomiskt?

– Vi slickar såren och håller på att analysera vilka privatekonomiska konsekvenser det får. Det viktigaste är ändå hälsan. Vi har kontakter med de stora kedjorna och hoppas hitta en köpare inom kort.

Hur ser du på förutsättningarna att som entreprenör driva apotek i Sverige?

– Som franchisetagare blir det väldigt fort synligt hur det går. Möjligheterna till lönsamhet är väldigt små. Det krävs bland annat ett par miljoner i investeringar i produkter som till stor del är svåra att sälja. Farmacevter är högutbildade och kravet att en farmacevt ständigt skall finnas på plats ger höga personalkostnader.

– Förutsättningarna för entreprenörskap är i nuläget för dåliga. Min känsla är att politikerna inte tänkte till hundraprocentigt när de satte spelreglerna, säger Samir Sadoon.

Mest läst